Un grup de periodistes usuaris del ‘Barcelona Press Service’ en la festa de celebració de final dels Jocs de Barcelona. En el centre de la fotografia la Carme Lagunas i jo mateix a qui ens va correspondre la responsabilitat de gestionar el centre que havia estat impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç i el Centre Internacional de Premsa de Barcelona.

 

Avui es commemoren els primers 25 anys després d’aquell gran somni col.lectiu fet realitat: el de veure i viure uns Jocs Olímpics a Barcelona. D’aquells Jocs i d’aquell somni que, en paraules de Pasqual Maragall serviren per “transformar Barcelona i obrir-la al mar”, per “posar Barcelona al mapa” i per demostrar que “allò que és bo per Barcelona ho és per a Catalunya i també ho és per Espanya”.

Els que vàrem tenir la sort, la immensa i irrepetible sort de viure’n la preparació i l’execució de  prop (a mi em va correspondre la responsabilitat de dirigir el ‘Barcelona Press Service’ al servei dels periodistes estrangers no acreditats que visitaven la ciutat en ocasió dels Jocs) no oblidarem mai aquells anys ni tampoc aquells dies en què Barcelona i Catalunya vibraren com mai no ho havien fet.

Com és el cas que he escrit força entorn els Jocs, els seus antecedents i les seves conseqüències, avui que l’emoció d’aquells dies aflora arreu, em limitaré a llistar alguns dels articles que he publicat i que si ho voleu podeu llegir clicant directament damunt el títol de cadascun d’ells.

 

Aquesta fotografia es correspon amb el dia que es va inaugurar el ‘Barcelona Press Service’. Hi podem veure a l’alcalde Pasqual Maragall i a Carles Sentís (president de la Fundació Centre Internacional de Premsa de Barcelona), a més de jo mateix. En segon pla, a la dreta, Adolf Cabruja (director de Fira Barcelona), al mig Pere Duran (director de Turisme de Barcelona) i a l’esquerra Francesc Galmés (cap de Protocol de l’Ajuntament de Barcelona)