Qui sap quantes famílies sabadellenques es troben avui en situació d’alerta màxima, després d’algunes setmanes d’estar sotmeses a una situació de màxim “estrés”.

Avui, quan els estels ocupin el seu lloc en el firmament, en un nombre incert de llars sabadellenques, es reunirà el Consell Familiar per tal de prendre les darreres decisions quant a les estratègies a seguir per fer front a les batalles que s’apropen. Batalles anunciades des de fa temps i per les quals s’han estat vetllant les armes durant dies i setmanes.

Demà, quan surti el sol, un exèrcit de joves sabadellencs emprendrà camí vers el camp de batalla en el qual hauran de demostrar que els coneixements i les experiències adquirides són suficients per tal de fer front a noves conquestes.

Demà, quan el sol s’amagui darrera l’horitzó, els milicians sabadellencs retornaran, sudorosos, cansats i assedegats, a casa. La guerra però, no haurà finalitzat encara… I després d’un nou dia d’anguniosa i llarga espera, arribarà la jornada decisiva. El dia en el qual es lliurarà la darrera batalla d’una llarga guerra.

I és que demà i el dijous, a la Universitat Autònoma de Barcelona, uns centenars d’alumnes sabadellencs que han finalitzat enguany el COU, se les hauran amb el dur enemic de les PAAU (Proves d’aptitud per a l’accés a la Universitat) que, paradoxalment, és com tècnicament s’anomena la selectivitat. Ells passaran pel mateix tràngol que la setmana passada passaren els alumnes de la Reforma.

Sort!

Publicat a El 9 Nou, el 19 de juny de 1995