A voltes ens plantegem preguntes de resposta gairebé impossible. És el cas, per exemple, de la que ara mateix proposo als meus lectors: Qui ha de denunciar al denunciador quan aquest darrer fa cas omís a les normes establertes que regeixen per a tots els ciutadans? No us creguéssiu pas que vull fer un simple joc de paraules. M’interessa saber-ho per esbrinar a quina autoritat m’hauria d’haver adreçat dimarts passat, per tal que procedís a denunciar a tots i cadascun dels vehicles que, en bateria, es trobaven estacionats al llarg de la vorera del sabadellenc Hotel Verdi a l’Eix Macià. No és que desconegui que és la Policia Municipal qui en casos com aquest ha d’actuar. Però es dóna el cas que els vehicles que per espai d’unes hores van estar incorrectament aparcats dificultant el pas de vianants, pertanyien precisament a cossos policials o a membres d’aquests cossos, participants en la trobada de policies que aquests dies se celebra a Sant Quirze del Vallès.

No sé de qui devia ser la brillant idea de decidir que res no passaria pel fet que, per unes hores, els participants en la trobada aparquessin els seus vehicles damunt la vorera. Menys encara quan, davant mateix de l’hotel, hi ha espais que –com s’ha fet en altres vegades– es podrien haver reservat com a aparcament per a l’esdeveniment.

De ben poc serveixen les campanyes reclamant civisme per part dels ciutadans, quan és l’administració mateixa la primera de saltar-se les normes que a tothom obliga. Si més no per allò de la dona del Cèsar…

Publicat a El 9 Nou, el 14 de juny de 2001