Digueu-me per què l’edifici més característic del Sabadell antic ha d’ésser altra objecte de l’atenció dels ciutadans preocupats i motivats per la salvaguarda i conservació del patrimoni local.

Digueu-me per què la vella Casa Duran ha vist trastocat el projecte de rehabilitació i de readequació que, a tambor i platerets s’anuncià l’any 1991, per la intervenció que ara s’hi està fent i que, segons sembla, ha malmès ja part de la seva estructura i alguns dels seus elements decoratius interns.

Digueu-me per què no es podia trobar per a l’Institut del Vitrall, un altre estatge a Sabadell si la seva ubicació a la masia feia impossible respectar i conservar degudament els indubtables valors històrics i culturals de la centenària edificació.

Digueu-me per què és tan fàcil actuar damunt un edifici declarat d’interès històric i que és Patrimoni de la Ciutat, vulnerant les disposicions i la normativa que són d’aplicació més en una ciutat en la qual l’Ajuntament s’ha mostrat sempre tan actiu i combatiu en projectes i actuacions de tota mena.

Digueu-me per què “quan convé” tothom xiula, amaga el cap sota l’ala i espera que siguin altres els que treguin els neulers del foc.

Digueu-me per què l’Ajuntament calla i no respon, convincentment i oportuna, a les veus ciutadanes que des de fa un any s’aixequen en contra de les obres que s’estan fent a l’interior de la Casa Duran i perquè no les ha aturat.

Publicat a El 9 Nou, el 1r d’abril de 1996

 

Digueu-me perquè encara ningú no ha intentat de posar fre a la desfeta, buscant solucions urgents i immediates abans que no sigui massa tard.

 

Digueu-me perquè…