L’edició de dilluns d’El 9 Nou, va exhaurir-se al centre de Terrassa. La causa: la notícia amb què s’obria la primera pàgina de l’edició del Vallès Occidental i que informava sobre Ràdio Terrassa i del trasllat de la seu social de la seva empresa titular a Barcelona. Com diuen els manuals que s’ha de fer en casos com aquest, des de l’empresa propietària de l’emissora s’assegurava que el canvi de seu res no canviaria. Però tot semblar apuntar que a Ràdio Terrassa comencen a canviar algunes coses.

Sabut és que gat escaldat de l’aigua calenta fuig. Potser per això, des de Sabadell, la primícia d’El 9 Nou ens va sonar a música sentida. A història sabuda. Una música i una història que, en el passat, va conduir a posar cadenat i forrellat a Ràdio Sabadell, una de les estacions radiofòniques amb més solera de Catalunya.

La desaparició de Ràdio Sabadell –que també, curiosament, s’havia mogut des del 1525 al 882 del dial de l’Ona Mitja–, va començar quan la desapareguda Antena 3 Radio primer, i  la institucional Catalunya Ràdio, després, maniobraren per fer-se amb l’emissora. No pas per l’interès que despertaven els seus estudis o la seva audiència, sinó atrets per la freqüència de l’emissora a l’Ona Mitja. El desenllaç és conegut: l’Agència de Comunicació Local (ACL) va fer-se més tard amb la titularitat de l’emissora i, després d’uns mesos, els estudis del carrer del Convent van desdoblar-se a Barcelona i l’indicatiu COM Ràdio passava a rellevar l’històric de Ràdio Sabadell. La ciutat acabava de perdre la seva històrica i pionera emissora local, EAJ-20.

Publicat a El 9 Nou, el 29 de juliol de 1999