Joan Brunet i Mauri

Vaig néixer a la ciutat de Sabadell (Vallès Occidental), el 25 de desembre de 1948. Sóc el segon de set germans. Estic casat amb l’Olga, i tenim dues filles, la Laura i l’Anaïs, i tres néts i una néta: l’Adrià, el Narcís, el Guillem i la Júlia.

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En acabar els meus estudis superiors, vaig seguir cursos d’especialització en comunicació institucional (1979-1981) i de doctorat a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) (1995-97). He estat assessor i professor associat dels Estudis de Periodisme de la UPF (1992-2002), i també de l’Institut d’Educació Contínua (IDEC). He dirigit seminaris i cursos sobre Comunicació i formació de portaveus al Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB), a les universitats Autònoma de Barcelona, Politècnica de Catalunya, Aconcagua de Buenos Aires (Argentina), Diego Portales de Santiago (Xile) i Centro Boliviano de Estudios Muiltidisciplinarios de La Paz (CEBEM) (Bolivia).

Format com a periodista a través de col•laboracions a Radio Juventud de  Sabadell, Ràdio Sabadell,  Ca N’Oriac, TS, Vallès/exprés, La Veu de la Ciutat, i l’Avui (corresponsal a Sabadell entre els anys 1976-1979). L’any 1979 assumeixo la direcció del Servei de Publicacions i Informació de l’Ajuntament de Sabadell. Uns anys més tard, passo a dirigir la revista institucional Arrel i després el Servei de Comunicació de la Diputació de Barcelona (1983-1988). L’any 1988 sóc nomenat director del llavors naixent Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB), una iniciativa del Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio del portavoz del Gobierno de España. L’any 1997 m’incorporo a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) com a cap del Gabinet del Rectorat, tasca que exerciré fins el 2001.

Després d’un any d’exercici lliure de la professió (treballant fonamentalment per l’Associació/Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Consejo Superior de Colegios de Ingenieros Industriales de España), el 2003 retorno a la gestió universitària, aquesta vegada a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per dirigir –fins el 2010 quan em jubilo parcialment– l’Àrea de Comunicació d’aquesta Universitat. Des del 2010, i fins la meva jubilació laboral definitiva el desembre de 2013, exerceixo d’assessor formant part de l’equip del Gabinet del Rector. He estat fundador i president de l’Associació Catalana d’Informadors de l’Administració Local (ACIAL) (1983-1985), president de la demarcació de Barcelona (2001-2003) i degà del Col•legi de Periodistes de Catalunya (2003-2005), i vicepresident del Cercle per al Coneixement – Barcelona Breakfast (2007-2009). He estat també membre del Comitè Institucional d’Ètica Assistencial del Parc Taulí de Sabadell (2012-2014).

He estat director de la Fundació Bosch i Cardellach (2012-2017) i estic vinculat a l’ONG Lliga dels Drets dels Pobles. Sóc secretari de la Fundació Miquel Agustí (de la qual en són els patrons principals l’Ajuntament de Sabadell i la Universitat Politècnica de Catalunya) i membre dels Consells Assessors de l’Associació Êthos i de Ràdio Sabadell. Des de l’any 1992 publico, setmanalment, una col·laboració a Diari de Sabadell i des del 2003 sóc tertulià de Ràdio Sabadell.

He estat també tertulià a Catalunya Ràdio i a Ràdio 4 així com col·laborador d’El 9 Nou i d’El Periòdic d’Andorra, d’entre d’altres publicacions.

El 2007 enceto aquest blog que ara esteu llegint, que d’entre d’altres coses, conté tots els articles i col·laboracions que he escrit des del 1r de gener de l’any 2000. Si esteu interessats per un tema en concret, podeu trobar-lo fàcilment a través de ‘Categories’ o posant una paraula clau a l’opció ‘Cerca’. Els meus treballs i col·laboracions publicats abans del gener de 2000, els estic recollint i espero que ben aviat els podré també posar a disposició de tothom qui els vulgui llegir. Les meves aficions: la lectura, la música clàssica, l’òpera, el cinema i el teatre. M’agrada i practico el cant coral. Viatjar, la bicicleta de muntanya i el senderisme són altres de les meves passions.