L’Àngel Colomer es va proposar –i a fe que ho està conseguint amb escreix– organitzar-nos una sortida cada mes; una sortida que fos oberta a la participació d’amics i coneguts amb una sola condició: que estiguéssim disposats a gaudir de la natura d’una manera tranquil·la i en  bona companyonia.

Ell, l’Àngel, envia un correu anunciant la sortida del mes a una llarga llista de persones. Qui vol s’hi apunta. Amb aquest model i sota aquest “modus operandi” tant senzill com obert, som bastants els que aprofitem l’excusa que l’Àngel ens brinda per trobar-nos, passejar una estona, compartir vivències i, sobre tot, discutir la “jugada”. Normalment, tal com ha de ser, la sortida acaba al voltant d’una taula ben parada.  Ah! i les sortides són totes de baixa dificultat… i és que a les nostres edats ja no ens convenen els excessos…

Deixarem constància aquí d’aquestes sortides que anem fent, il·lustrades amb fotografies fetes per algun o d’alguna dels “caminaires” i complementades amb dades d’interès pels que es puguin animar a fer-les per la seva banda.

Temporada 2008-2009

La Coma d’en Vila / Santa Fe del Montseny i Turó del Morou / Moià i Molí Nou / Gallifa i el castell

Temporada 2009-2010

Coll d’Eres, Cova del Drac i Cova Ses Corts / Castanyer de les 7 branques / L’Estany i Collet de Sant Pere / Tavertet i Mirador del Rei / El llac petit de Terrassa / El balcó de la Vall d’Horta i el Marquet de les Roques.

Temporada 2010-2011

Sant Quirze de Pedret / Colades basàltiques de Sant Joan de les Fonts / Sant Jaume de Vallverd / La Riera de Talamanca / La cadireta i La Foradada / Font de La Pola i Coll de Tres Creus / Colcerola: La Bulladera i Embassament de Vallvidrera / Sant Quirze de Safaja / Castell de Montsoriu / Granrea, castell i Can Marcet.

Temporada 2011-2012

Coll d’Estenalles, Coll d’Eres, Els Òbits, Ses Corts / Estanys d’Ivars d’Urgell, La Fosca, Sant Boi de Lluçanès, Els Munts / Les Tines de Talamanca / Riera d’Arbúcies / Santpedor, La Sèquia, Parc de l’Agulla.

Temporada 2012-2013

Savassona / Pel Delta del Llobregat / Per les cases i l’ermita de Les Arenes / Vidrà, Ntra. Sra. de Bellmunt / Pels camins de Rojals / Bagà / Castell de Gelida / Volcà i ermita de Sant Margarida / Estanys de Sils / Els Caus per la riera dels Nesprers.

Temporada 2013-2014

Canet d’Adri, Parc de Foix, La Tosca i Molí de Brotond, Riells del Fai i Riu Tenes, Panta de Sant Ponç, Per les vinyes de Sant Sadurní d’Anoia, De la Torre de la Mora al Castell de Tamarit, Sant Martí de Tous, Roca de les Onze hores (massís de Sant Llorenç)

Temporada 2014-2015

Sant Jeroni de la Murtra, Mirador de la Figuerassa, Salt de Sallent (Rupit), De l’Escala a la Cala Montgó, Els Muntanyons (paltja de Torredembarra i Creixell), Ermita de la Mare de Déu de l’Erola, Sant Medir, Castell de Taradell, Salt de Can Batlle, Gorgs blaus (Monistrol de Calders).

Temporada 2015-2016

La Puda, Parc dels Talls (Viloví del Penedès), Sant Julià d’Uixols (Castellterçol), El Codolet (Sitges), De Sant Quirze del Vallès a la UAB, Salt del Mir (Vidrà), Salt de la dona d’aigua (Arbúcies), Camí de ronda (S’Agaró).

Temporada 2016-2017

Castell de La Popa (Castellcir), Gualba (Parc Medioambiental), Collserola – Baixador de Vallvidrera, Castell i Ermita de Santa Coloma de Farners, Salt del Molí (Vidrà), Riera de Merlés, Bufadors de Santa Maria de Besora, Turó de Montcada.

Temporada 2017-2018

Viladrau, ponts i pontets, Font de la Tosca (Vallfogona del Ripollès), Camí de Ronda de Torre Valentina, Les Foradades (Sant Llorenç), Gorg Negre (Gualba), Parc fluvial de Cànoves, Riera de Martinet (Aiguafreda), Marganell, L’Esquirol.

Temporada 2018-2019

Castellterçol – L’Espluga, Sant Martí Sarroca i Riera de Pontons, Montserrat (Can Massana – Refugi Vicenç Barbé), Caldes de Montbui (El Gorg d’en Pelachs i la Torre Roja), Sant Feliu de Pallarols (Roques Encantades), Cal Rosal (La Frau i Graugès), Pantà de Sant Ponç, La presó de Busa