Els mapes i recorreguts han estat elaborats a partir dels materials que per a cada sortida prepara l’Àngel Colomer

Sortida de juny (nocturna)

La Coma d’en Vila

(Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac)

En aquesta ocasió, la passejada ha estat de tarda-nit, com a cloenda de les sortides corresponents a la temporada actual. A partir de l’octubre hi tornarem…

Com arribar-hi:

Per la carretera de Matadepera a Mura, ens arribem fins el Coll d’Estenalles, en el km. 14,8 i hi deixem el cotxe, just al costat del Centre d’interpretació del Parc Natural.

Recorregut:

L’excursió comença a la gran pista de terra, situada a mà esquerra de la carretera, davant mateix de la casa dels “peons caminers”; camí que suament puja cap a la Mata. Poc abans d’arribar-hi, quatre graons a mà dreta ens porten a la bassa, amb interessants vistes. Tornem de nou a la pista i prosseguim fins La Mata. Sortim, no per la pista, sinó per la dreta de la casa per un corriol que ens porta fins a la ermita de Sant Jaume (920 mts). Un cop vista la panoràmica del Montcau, Pirineu… baixem per la dreta a la pista, ara més estreta, que anem seguint fins el Coll de Garganta i pujant per la Carena de la Castanyera on el camí deixa una zona rocosa a mà dreta i es veu al davant i a l’esquerra una casa.
Agafem el camí estret de mà esquerra per passar per sota la casa i l’anem seguint durant 500 metres fins arribar al Coll de Boix, important cruïlla de molts camins de la Serra de l’Obac.

Nosaltres seguirem el que puja i que al cap de uns 100 metres ens porta a l’Alzina del Vent, (o Alzina Bonica). Un arbre monumental d’11 metres d’alçada. Continuarem pel corriol que puja suaument i arribem a la pista que porta de la Coma d’en Vila.
Val la pena parar-se a contemplar, tots els barrancs de la Serra de l’Obac, amb Montserrat al fons, especialment un capvespre. A finals de juliol el sol es pon just darrera Montserrat. Impressionant!

La Coma d’en Vila era una masia del 1325, segurament propietat de La Mata, amb uns camps de conreu i uns corrals que es mantenen drets encara. És interessant veure-hi, a la part de dalt, l’era i la bassa excavada a la roca al bell mig del camí. Des de l’any 2007 per aquesta zona es va començar a veure una guineu que menja de la mà dels excursionistes. Justament aquest camí, on hi ha molt boix i bastant “madroños”, és el que seguirem per la tornada. No té pèrdua i sols un punt d’una forta però curta pendent que enllaça amb la cruïlla on hem agafat el corriol d’anada.

En total haurem caminat gairebé uns 7 qms en un total de 2 hores.

    coma-vila-05-sant-jaume.jpg      coma-vila-06-montserrat.jpg      coma-vila-10-sopar.jpg

Fotografies de l’Àngel Colomer


Sortida de maig

Santa Fe del Montseny i Turó de Morou

Com arribar-hi:

Per arribar a Santa Fe es pren la carretera BV-5114 des de Sant Celoni (on s’accedeix per l’autopista AP-7, sortida 11). Es passa per Campins i, un cop a dalt, cal situar-se a Can Casades, al peu de la carretera just després de passar l’accés a l’ermita i l’hotel de Santa Fe del Montseny.

El punt de sortida i arribada de l’excursió serà des del Centre d’informació de Can Casades, carretera BV-5114 de Sant Celoni a Viladrau.

Recorregut:

Des del senyal d