Al llarg dels anys, companys i amics m’han caricaturitzat, dibuixat o retratat. Heus aquí una mostra.

img_0068.jpg

Autor:Joan Ma. Pàmies. Feta a L’Hospitalet de Llobregat durant una reunió l’estiu de 1980, quan compartíem, ell a Reus i jo a Sabadell, responsabilitats al capdavant de les Oficines de Premsa als nostres respectius ajuntaments (1980).

* * * * * *

jordi-roca.jpg

Autor: Jordi Roca. Artista sabadellenc polifacètic, amb el qual m’uneixen moltes trifulgues des de fa una bona pila d’anys. El retrat que aquí es reprodueix forma part d’una col·lecció de pintures a l’oli, que sota el títol de “Gent de Sabadell”, va ser presentada a l’Acadèmia de Belles Arts, el 30 d’abril de 1985. El meu retrat data del novembre de 1982 i va ser fet a l’estudi del pintor. L’Editorial Ausa va tenir cura d’editar en magnífic catàleg de l’exposició.

 * * * * * *

img_0067.jpg

Autor: Salvador Maresca. Un bon i vell amic de la Diputació de Barcelona, a qui fascinen les curses de braus i el món que les envolta, em va fer aquesta singular caricatura de record quan vaig deixar aquesta institució provincial, el març de 1987.

 * * * * * *

img_0070.jpg

Autor: J. M. Aurín. Es tracta d’un dibuix que porta data del gener de 1988. Té la gràcia de recollir en una sola, les caricatures de les quatre persones que fins llavors havíem estat presidents de l’Associació Catalana d’Informadors de l’Administració Local (ACIAL). D’esquerra a dreta i pel mateix ordre en què vàrem presidir l’Associació, hi podem veure a Jordi Negre, a mi mateix, a la Marina Bru i al Jaume Valls.

* * * * * *

img_0069.jpg

Autor: Josep Vinyets. Amb ell i amb una colla més vàrem compartir les vacances de l’estiu del 1990 a Holanda. Dissortadament, el Josep ens va deixar fa ja uns anys. La caricatura està feta a un càmping de la Costa Brava aquell mateix estiu.

* * * * * *

img_0066.jpg

Autor: Josep Ubia. Aquesta aquarel·la forma part d’una col·lecció més àmplia de caricatures de persones que tenim la característica comuna de ser creualtencs, com també ho és l’artista. La col·lecció va ser presentada sota el títol genèric de “Veïns”, a l’Obrador, arran la Festa Major de la Creu Alta de l’any 1998. El catàleg de la mostra va ser editat per Original Art.

* * * * * *

Autor: Desconegut. Només arribar a La Habana l’estiu de 1999, se m’acosta un cubà amb aquesta caricatura a la mà que m’havia fet mentre xerràvem al carrer amb companys de viatge. Davant la sorpresa no vaig fer més que quedar-me amb el dibuix que m’oferia el seu autor i a canvi lliurar-li uns pocs dòlars.

  •  *  *  *  *  *  *

Autor: Francesc Solé-Parellada. El bon amic, mestre i company a la UPC és l’autor de la primera caricatura que m’han fet dibuixant sobre una ‘tablet’. Va ser en ocasió que vàrem coincidir en una Jornada a Sabadell el mes d’abril de 2014, i mentre esperàvem, ell va fer-me aquesta caricatura sense que jo me’n adonés… Moltes gràcies Paco! 

*  *  *  *  *  *

Autor: Josep Ubia. En ocasió d’una de les trobades –concretament la del 15 d’octubre de 2021– que alguns dels companys de curs de Can Colapi de Sabadell venim fent al llarg dels anys, i que havien quedat suspeses arran la pandèmia, vàrem encarregar la confecció d’aquesta aquarel·la en la que hi havíem d’aparèixer tots amb la imatge actual però guarnits amb vestuari escolar. I heus aquí el resultat. De dalt a baix i d’esquerra a dreta hi veiem a Carles Casasampere, Pere Alavedra, Toni Buxeda, Xavi Bella, Toni Farré, Pere Perernau i Joan Montllor; i a Quim Carbonell, Nacho Ruíz-Cortina, Ramon M. Pont, Josep Oliu, Fidel Añaños, Joan Brunet i Joan Alguersuari.