L’Àngel Colomer es va proposar –i a fe que ho està conseguint amb escreix– organitzar-nos una sortida cada mes; una sortida que fos oberta a la participació d’amics i coneguts amb una sola condició: que estiguéssim disposats a gaudir de la natura d’una manera tranquil·la i en  bona companyonia.

Ell, l’Àngel, envia un correu anunciant la sortida del mes a una llarga llista de persones. Qui vol s’hi apunta. Amb aquest model i sota aquest “modus operandi” tant senzill com obert, som bastants els que aprofitem l’excusa que l’Àngel ens brinda per trobar-nos, passejar una estona, compartir vivències i, sobre tot, discutir la “jugada”. Normalment, tal com ha de ser, la sortida acaba al voltant d’una taula ben parada.  Ah! i les sortides són totes de baixa dificultat… i és que a les nostres edats ja no ens convenen els excessos…

Deixarem constància aquí d’aquestes sortides que anem fent, il·lustrades amb fotografies fetes per algun o d’alguna dels “caminaires” i complementades amb dades d’interès pels que es puguin animar a fer-les per la seva banda.

Temporada 1: 2008-2009 

La Coma d’en Vila / Santa Fe del Montseny i Turó del Morou / Moià i Molí Nou / Gallifa i el castell

Temporada 2: 2009-2010

Coll d’Eres, Cova del Drac i Cova Ses Corts / Castanyer de les 7 branques / L’Estany i Collet de Sant Pere / Tavertet i Mirador del Rei / El llac petit de Terrassa / El balcó de la Vall d’Horta i el Marquet de les Roques.

Temporada 3: 2010-2011

Sant Quirze de Pedret / Colades basàltiques de Sant Joan de les Fonts / Sant Jaume de Vallverd / La Riera de Talamanca / La cadireta i La Foradada / Font de La Pola i Coll de Tres Creus / Colcerola: La Bulladera i Embassament de Vallvidrera / Sant Quirze de Safaja / Castell de Montsoriu / Granrea, castell i Can Marcet.

Temporada 4: 2011-2012

Coll d’Estenalles, Coll d’Eres, Els Òbits, Ses Corts / Estanys d’Ivars d’Urgell, La Fosca, Sant Boi de Lluçanès, Els Munts / Les Tines de Talamanca / Riera d’Arbúcies / Santpedor, La Sèquia, Parc de l’Agulla.

Temporada 5: 2012-2013

Savassona / Pel Delta del Llobregat / Per les cases i l’ermita de Les Arenes / Vidrà, Ntra. Sra. de Bellmunt / Pels camins de Rojals / Bagà / Castell de Gelida / Volcà i ermita de Sant Margarida / Estanys de Sils / Els Caus per la riera dels Nesprers.

Temporada 6: 2013-2014

Canet d’Adri / Parc de Foix / La Tosca i Molí de Brotond / Riells del Fai i Riu Tenes / Pantà de Sant Ponç / Per les vinyes de Sant Sadurní d’Anoia / De la Torre de la Mora al Castell de Tamarit / Sant Martí de Tous / Roca de les Onze hores (massís de Sant Llorenç)

Temporada 7: 2014-2015

Sant Jeroni de la Murtra / Mirador de la Figuerassa / Salt de Sallent (Rupit) / De l’Escala a la Cala Montgó / Els Muntanyons (platja de Torredembarra i Creixell) / Ermita de la Mare de Déu de l’Erola / Sant Medir / Castell de Taradell / Salt de Can Batlle / Gorgs blaus (Monistrol de Calders).

Temporada 8: 2015-2016

La Puda / Parc dels Talls (Viloví del Penedès) / Sant Julià d’Uixols (Castellterçol) / El Codolet (Sitges) / De Sant Quirze del Vallès a la UAB / Salt del Mir (Vidrà) / Salt de la dona d’aigua (Arbúcies) / Camí de ronda (S’Agaró).

Temporada 9: 2016-2017

Castell de La Popa (Castellcir) / Gualba (Parc Medioambiental) / Collserola – Baixador de Vallvidrera / Castell i Ermita de Santa Coloma de Farners / Salt del Molí (Vidrà) / Riera de Merlès / Bufadors de Santa Maria de Besora / Turó de Montcada.

Temporada 10: 2017-2018

Viladrau, ponts i pontets / Font de la Tosca (Vallfogona del Ripollès) / Camí de Ronda de Torre Valentina / Les Foradades (Sant Llorenç) / Gorg Negre (Gualba) / Parc fluvial de Cànoves / Riera de Martinet (Aiguafreda) / Marganell / L’Esquirol.

Temporada 11: 2018-2019

Castellterçol – L’Espluga / Sant Martí Sarroca i Riera de Pontons / Montserrat. Can Massana – Refugi Vicenç Barbé / Caldes de Montbui. El Gorg d’en Pelachs i la Torre Roja / Sant Feliu de Pallarols. Roques Encantades / Cal Rosal. La Frau i Graugès / Pantà de Sant Ponç / La presó de Busa / El Brull / Sant Llorenç del Munt. Puig Rodó – Vall d’Horta)

Temporada 12: 2019-2020

Ermita de Sant Feliu de Buixalleu / Casseres. Cafè de les 7 portes / Artés. Forn de Calç i casa i font de Les Tàpies / La Roca. Camí del Bosc Màgic / Montseny. La Tordera / Del castell de Montesquiu al de Besora / Castell de Jussà (virtual).

(La pandèmia de la Covid-19 ens va obligar a suspendre la temporada 3 mesos abans de finalitzar-la).

Temporada 13: 2020-2021

Salts de la Riera Llavina (Centelles) / Riera de l’Espina. Santa Coloma Sasserres / Navarcles. De la Colònia Jorba fins a la Font Calva / Castellbisbal. Torrent de Pegueres / Gallifa. Balmes i coves / Gallifa. Cingles de Sant Sadurní / Seva. Ruta dels molins / Valldoreix. Puig Madrona.

(Malgrat les dificultats pandèmiques, la temporada s’ha pogut portar a terme amb una certa normalitat).

Temporada 14: 2021-2022

El Figueró. Riera de Vallcàrquera / L’Ametlla de Casserres. Molí de Ballús / Roda de Ter. Camí dels Pous / De Castellar del Vallès a Sant Feliu del Racó per Can Juliana /Roda de Ter. Santa Magdalena de Conangle / Sallent. Tram de la sèquia de Manresa / Avià. Molí de Casancots / Moià. Parc de les Coves del Toll / Sant Vicenç de Torelló. El Pont de Targarona / Tona. Turó del Castell i Esglèsia de Sant Andreu.

Temporada 15: 2022-2023

Els Hostalets de Balenyà. Els tres pantans de Vall-llosera / El Bruc. Pont Foradat i Cova Llucià / L’Ametlla del Vallès, Puiggraciós, Castell de Clascar i Sant Pere de Bertí / Calders. Riu i Castell / Santa Eulàlia de Riuprimer. Les costes males / Vilanova de Sau. Salt de la Minyona i Puig del Far.

Temporada 16: 2023-2024

Avinyó. Torre dels Soldats /