Llegeixo avui en algun diari que el president Artur Mas, en la compareixença que va fer ahir al Centre Cultural Blanquerna de Madrid davant els mitjans de comunicació per valorar la reunió que acabava de tenir amb el president Rajoy, a preguntes d’un periodista, no es va estar d’assegurar que “tots els partits, quasi sense excepcions, tenen problemes amb la justícia”. I encara va afegir que si en quedava algun que no hi tenia problemes era perquè no tenia responsabilitats de gestió… Deu n’hi do! Viure per a veure! Escoltar per sentir! I que a partir d’aquí cadascú es formi la seva opinió…

En qualsevol cas, em sorprèn d’allò més que una qüestió com la de la corrupció política que viu el país (el d’allà i el d’aquí), que ‘toca’ de molt a prop als dos partits governants (a Espanya i a Catalunya), i que afecta de ple a la credibilitat ètica dels partits polítics i a la qualitat de la nostra democràcia, no fos tractat com corresponia en la trobada a La Moncloa. Perquè si hi ha una qüestió prioritària que cal acarar sense dilació –allà i aquí–, és la d’acabar amb la corrupció per recuperar la confiança en la política i en els polítics.

Però aquesta [la corrupció política] no forma encara a hores d’ara part prioritària de les agendes dels partits polítics… I així ens van les coses…! O potser és que això encara ‘no toca’?