Amb grans titulars hem tingut notícia de què el Consistori sabadellenc endegarà una “croada” contra els cotxes indegudament aparcats damunt les voreres i en parades d’autobús. Segons el regidor de Via Pública, Manuel Martín Liñán, la campanya, serà “radical” (?). I és que des de la Casa de la Vila s’ha “detectat” –mira que ha costat!– que a la ciutat hi ha “molta sensibilitat” en relació a la manca de civisme d’alguns conductors. El pla d’actuació de l’Ajuntament s’iniciarà –ai las!– després que, a través dels districtes, es sàpiga on el problema és més greu. La informació acaba destacant que Manuel Martín està cercant encara “quina serà la millor fórmula per posar en marxa la campanya” (?).

Després de llegir la informació puc assegurar-vos que vaig sentir-me corprès, boca-badat i esmaperdut… Fins i tot em vareig fregar els ulls… No, no, ho havia entès bé. Martín Liñán anunciava una “croada” –“radical” per a més “inri”– contra els conductors incívics. Doncs, ja era hora! Els castellans diuen que “nunca es tarde cuando la dicha es buena”. Deixeu-me però que us digui que és preocupant que l’Ajuntament hagi tardat tant a “detectar” la “molta sensibilitat” que hi ha entre la ciutadania sobre els cotxes mal aparcats. Però que ningú no es mogui! Malgrat l’anunci de la “croada” encara no se sap ben bé com es portarà a terme la campanya i, abans, cal esperar l’informe dels districtes (?).

Per allò de col.laborar, recomano a Manuel Martín que no s’angoixi esperant. Que passeji una mica per la ciutat. No tardarà gens en “descobrir” –sense necessitat d’informes– la magnitud del problema. ¿Una pista?: l’Eix Macià, l’avinguda de Matadepera, l’avinguda de Barberà… De res, ja ho sap, a disposar!

Publicat a El 9 Nou, el 21 d’octubre de 1996