img_0536.JPG

La primavera ha arribat –com ho fa cada any– per recordar-nos, d’una banda, que el cicle de la vida continua; més encara després d’un hivern que haurà estat força dur, ens ho mirem des del punt de vista que ens ho mirem. De l’altra, per exhibir-se i exhibir-nos les més preuades belleses, mitjançant l’explosiva simfonia de colors que a aquesta estació de l’any va associada, i de la que podem gaudir en tota la seva solemnitat quan decidim sortir de la trama urbana per endinsar-nos en altres indrets com, per exemple, qualsevol dels magnífics rodals amb els quals les sabadellenques i els sabadellencs tenim la sort de comptar. I és que la nostra ciutat, a diferència de moltes altres, té un entorn que malgrat sabem que existeix, sovint no el valorarem convenientment. En efecte, Sabadell disposa d’uns espais naturals de notable interès paisatgístic que són a tocar nostre mateix. Els parcs periurbans de La Salut, de Sant Julià-Can Deu i de Castellarnau, així com l’àmbit delimitat pel Parc Fluvial del Riu Ripoll— conformen aquest nostre singular patrimoni natural local.

Tant per la facilitat d’accés com per l’oportunitat que ens brinda de poder-hi fer còmodes i tranquil•les passejades, és fa absolutament recomanable baixar –encara que sigui de tant en tant– al riu Ripoll amb l’ànim de simplement observar-lo o, si en tenim ganes, de recorre’l amb calma riu amunt –camí de Castellar del Vallès–, o riu avall –camí de Barberà del Vallès o més enllà–, caminant o muntats damunt d’una bicicleta… Prenguem la decisió que prenguem, no trigarem en descobrir alguns racons impensables que la riba del riu amaga. Tindrem ocasió també de transitar per vernedes desconegudes, o de badar en indrets on la vegetació de ribera tot ho domina i ens deixa percebre els ritmes del cicle de la vida vegetal que el pas de l’any imposa. En una d’aquestes nostres possibles visites al riu Ripoll, es fa especialment recomanable arribar-nos fins al Torrent de Colobrers on quedarem encisats davant l’espectacle que la natura ens ofereix en un dels paratges més bells del patrimoni natural local.

Ah! I no en tingueu cap dubte: si voleu impressionar a qualsevol visitant que vingui de fora, porteu-lo al Torrent de Colobrers… L’èxit el teniu més que garantit!

Publicat al núm. 18 del butlletí de la Coral Cants al Vent, corresponent a la primavera de 2012

Si voleu conèixer més en relació a aquest espai podeu visitar el blog de Norbert Vila clicant aquí mateix.