L’Antoni Farrés, talment com si d’un l’oracle es tractés, ja parlat. I, com era previsible, ho ha fet a favor de qui estava més que anunciat que ho faria. En la Dolors Calvet i en la coalició que ella encapçala, Farrés ha dipositat tota la seva herència i confiança. Les cartes ja són ara sobre la taula i ben destapades. Els noms dels candidats dels principals partits i coalicions i les preferències declarades del que haurà estat alcalde de Sabadell, des de l’any 1979 i fins la celebració de les eleccions municipals del mes de juny, han estat publicitats. S’acaba d’aquesta manera, una primera fase de la necessària litúrgia que sempre ha d’acompanyar qualsevol procés electoral.

A les alçades que ens trobem, ningú no pot tenir cap mena de dubte en relació als candidats que disposen de més possibilitats de fer-se amb l’alcaldia sabadellenca en els propers quatre anys. D’una banda els socialistes, amb Manuel Bustos al front. De l’altra, la coalició electoral Entesa per Sabadell, que lidera Dolors Calvet. La resta de partits i de coalicions disposaran, òbviament, de les seves oportunitats però, certament no es troben, ara com ara, en la pool position de la línia de sortida que és ocupada per socialistes i Entesa per Sabadell. Comença la segona fase de la litúrgia electoral que culminarà amb les eleccions municipals la primera setmana de juny.

Cal, doncs, a partir d’ara, estar ben atents a les propostes que formularan els candidats i a les polítiques locals de futur que defensaran. L’hora de la veritat s’apropa i els candidats i els ciutadans ja no poden ni podem perdre cap oportunitat. Ens hi juguem el futur de la ciutat.

Publicat a El 9 Nou, el 25 de març de 1999