A Sabadell li han provat les eleccions municipals. Almenys això és el que podria desprendre’s de la gran quantitat d’obres públiques que s’estan executant i que han convertit la ciutat en una autèntic galimaties de tanques, de rases i d’obstacles que obliguen, a vianants i a conductors, a una constant gimcana. I és que hi ha obres a la plaça d’Espanya. I també a la zona de Can Llong. I al Mercat Central. I als carrers del centre. I a d’altres que no ho són tan. I direccions canvien de sentit. I es tanquen carrers. I obres i canvis fan que fins i tot el ciutadà més metòdic i saberut, es despisti a cada instant.

No obstant i això, no passa pas que l’equip municipal que lidera el nou alcalde Manuel Bustos faci hores extraordinàries sens parar. Que de la nit en faci dia i que s’afanyi a prendre decisions, talment com si volgués demostrar les ganes que té de posar fil a l’agulla, de fer coses i de fer-les amb celeritat. Tot plegat és més senzill i resultat de les decisions que van prendre l’equip de govern que fins fa poc liderava l’Antoni Farrés.

És així com, a despit que algú s’hagi preguntat com podia ser que determinades obres es posessin en marxa només uns dies després de celebrar-se les eleccions i no en plena campanya municipal (per allò de la capitalització de vots), s’evidencia que la grandesa de la democràcia també es posa de manifest en el moment de produir-se el relleu dels equips polítics al capdavant de l’ajuntament, sense que, per això, se’n ressenti el normal funcionament de la maquinària municipal.

Publicat a El 9 Nou, el 15 de juliol de 1999