La Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell va organitzar, el dia 27 de maig de 2008, un acte de reconeixement a la tasca professional desplegada pel periodista sabadellenc Xavier Vinader que feia just un any havia estat distingit amb la Creu Sant Jordi. Aquest acte de reconeixement va tenir lloc a l’auditori de la Fundació Caixa Sabadell. Cal dir que la convocatòria va ser, a més, una excel·lent oportunitat i excusa pel retrobament de vells amics i amigues que havíem compartit passions, il·lusions i, fins i tot, utopies en els anys de la transició política.

En el decurs de l’acte (que vaig tenir l’honor de moderar) van intervenir Jaume Busqué –que va dibuixar el retrat humà i professional del Xavier–, Josep Ma. Benaul –que va repassar la trajectòria d’un periodista singular–, Pere Font Grasa –que va referir-se als seus inicis professionals al costa del Xavier– i, finalment, Lluïsa Domingo –que va aportar els records d’una època en què ella era corresponsal d’ El Correo Catalán i el Xavier del Tele/exprés. L’acte va ser clos pel mateix Vinader que va aprofitar la seva intervenció per reflexionar en veu alta sobre l’evolució del periodisme les darreres dècades.

Pels que no vareu poder ser a la Caixa i en vulgueu saber quelcom en relació a l’acte, si cliqueu a l’adreça que segueix, podreu conèixer el contingut d’un bon reportatge fotogràfic realitzat pel fotògraf sabadellenc Lluís Brunet i Palou.