Llegeixo que l’Oficina de Dinamització del Centre de Sabadell, demana a l’ajuntament que, els propers dos anys, es rebaixin o es congelin alguns impostos municipals que graven el comerç del centre. Es a dir durant el temps que es preveu que durin les obres de rehabilitació, programades dins del Pla Integral de Renovació del Centre de la Ciutat. No sé si a els comerciants els assisteix tota la raó. Perà sí que és evident que ells, amb això de les obres i de les rehabilitacions estan més que escarmentats. No en va recorden, encara que no ho diguin, que les obres de rehabilitació de la Rambla varen durar d’allò més. Els varen informar del dia que començaven però –ai làs!– mai no acabaven…

Diu la dita que “gat escaldat de l’aigua tèbia fuig”. I els comerciants del centre deuen témer que amb el Pla Integral de Renovació del seu sector els passi com amb la Rambla. I que unes obres que s’anuncien per dos anys s’allarguin fins qui sap quan… Com la cançó de l’enfadós, que quan sembla que acaba torna a començar. Una i altra vegada… I es volen curar amb salut. No fos cas que, entre obres i rehabilitacions, perdessin els pacients clients que encara els queden.

De moment, des de l’àrea d’Hisenda de l’ajuntament de Sabadell, no els diuen ni que si, ni que no. Que això de congelar els impostos s’ho han d’estudiar molt bé. Que si la llei diu o no diu. Que si naps que si cols. I, com a darrer i gran argument, que aquesta és una qüestió que no cal debatre en els mitjans de comunicació (?). Una manera hàbil i intel.ligent d’escapolir-se de l’escomesa si no fos perquè, quan interessa, en els mitjans de comunicació es porten a debat temes molt més banals. O no? que diria aquell.

Publicat a El 9 Nou, el 12 de desembre de 1996