Com bé va poder comprovar el regidor i tinent d’alcalde de Relacions Ciutadanes Joan Carles Sánchez, el Fòrum Sabadell no es menja a ningú ni tampoc té posat el dit a l’ull de l’equip de govern. Molt al contrari, si ens atenem als resultats que es van derivar de la darrera sessió del Fòrum d’ara fa una setmana en la qual es debatia entorn la bondat dels pressupostos participatius. Un debat que va concloure ressaltant que la idea de l’Ajuntament de Sabadell de sotmetre a la consideració d’un ampli espectre ciutadà les prioritats pressupostàries de l’any, va ser una bona iniciativa que, alhora, facilitava la implicació dels ciutadans en l’abast de les polítiques econòmiques, culturals i socials ciutadanes.

Sigui com sigui cal posar de relleu l’actitud de Joan Carles Sánchez en prendre part en el debat, pel fet que no és gens normal que regidors de l’actual equip de govern acceptin les invitacions que el Fòrum Sabadell els hi adreça i es decideixin a participar en les sessions que, periòdicament, promou aquesta entitat sabadellenca; una entitat que, per cert, és formada per persones progressistes, algunes de les quals simpatitzants dels partits de l’esquerra sabadellenca que s’integren en l’equip de govern.

Es clar que, ben mirat, hauria estat doblement estrany que en un debat sobre els pressupostos participatius i, per extensió, sobre la recurrent qüestió de la participació ciutadana, l’Ajuntament de Sabadell n’hagués estat absent fent, com en d’altres ocasions, mutis pel foro.

Publicat a El 9 Nou, el 5 d’abril de 2001