“El 9 Nou” de fa una setmana feia un comentari pel fet que les matrícules dels vehicles a motor de les comarques barcelonines amb les lletres PP, havien aparegut coincidint amb l’èxit electoral del Partit Popular arreu d’Espanya llevat de Catalunya.

No sé –com hi ha qui diu que passà a Madrid– si els simpatitzants del PP s’han afanyat a comprar cotxe per a poder fer ostentació de la seva fília política. Sí que sé que hi ha ciutadans que en canviar de cotxe hem vist com les nostres matrícules incorporaven les lletres PP. Es el meu cas en què res no tinc a veure amb els populars. Què hi farem. Hi ha coses molt pitjors i no em queda més remei que continuar aguantant bromes d’amics i coneguts.

Això no obstant tenint en compte la proximitat de l’aparició de la SB en les matrícules barcelonines, seria una bona “iniciativa” que l’alcalde –i diputat autonòmic– Farrés fés una interpel·lació parlamentària reclamant per als sabadellencs les 10.000 matrícules amb les lletres B-SB. Si actués d’aquesta manera jo em canviaria novament de cotxe i així podria mostrar, amb orgull, les plaques de matrícula del meu vehicle amb les lletres SB de Sabadell. Seria com quan les ambulàncies de la Creu Roja eren matriculades a Ciudad Real –CR com Creu Roja–. O com volien fer els de Gijón que insinuaren la possibilitat de matricular els seus vehicles a Girona, per allò de la GI, i no haver de portar la O d’Oviedo a sobre.

Viure per a veure…

Publicat a El 9 Nou, el 12 de juny de 1995