Tot és a punt. A partir de dilluns Sabadell intentarà conquerir la glòria mitjançant l’èxit de la sèrie d’episodis de la intrigant producció televisiva de tevetrés Laberint d’ombres. Un mínim de 130 capítols asseguren, ara com ara, la llarga presència a la televisió catalana de les trifulgues de dues famílies sabadellenques que es mouran enmig de tèrboles situacions protagonitzades per personatges de complicat perfil. La presentació en societat de la nova producció, va esdevenir un acte de projecció social en el qual no hi va faltar pràcticament ningú. Tampoc l’alcalde de la ciutat Antoni Farrés.

Caldrà esperar, això no obstant, uns dies per a veure que dóna de sí la nova sèrie que, segons diuen, significarà un tomb en la tradició argumental de les produccions de TV3. De moment, a Sabadell, tothom s’ha pres el projecte molt seriosament per les possibilitats promocionals que obre a la ciutat. Antoni Farrés no es va estar de ressaltar, en el decurs de la presentació de la sèrie, que ens equivocaríem si només enteníem Catalunya com un conjunt de coses transcendents. I va concloure la seva intervenció assenyalant que la telenovel·la ajudaria a la posada al dia de la imatge i de la projecció de la ciutat. Així doncs, els Aymerich i els Padrós seran a partir de dilluns, els ambaixadors sabadellencs en les llars de tot Catalunya i qui sap –si la sèrie esdevé exitosa–, també en les pantalles d’altres televisions.

Mentre, que no es preocupin els guionistes de Laberint d’ombres. La vida sabadellenca és font inesgotable de recursos i d’idees argumentals. Ara només cal veure si la ficció superarà la realitat o a l’inrevés.

Publicat a El 9 Nou el 30 d’abril de 1998