Ara amb nosaltres a l’Ajuntament. Amb els de casa. Amb garantia de futur. Recuperant la il·lusió. Fent més per la gent. Amb solucions. Amb un compromís diferent… Ahir els ciutadans férem sentir la nostra veu mentre que avui s’enceta una nova etapa en la vida municipal. Interessant. Apassionant. Plena de reptes.

Farrés. Casas. Civil. Milà. Gorina. López… Noms, alguns, dels quals en sabíem quelcom. Noms, els altres, que no ens havien estat mai presentats ni tampoc no ens eren familiars. Persones i noms que hem anat descobrint mitjançant les propostes ciutadanes que durant els darrers dies i setmanes ens han fet. Noms i persones que, no pas tots, han entrat a la Casa de la Vila per la porta gran que només és capaç d’obrir la clau de les urnes, de la voluntat popular. Ara, avui, és l’hora de la veritat. La campanya electoral s’ha acabat. Punt i seguit en l’activitat diària que, també en política, voldríem recuperés la normalitat més absoluta. Que recordin però, els que ens governaran i els que seran a l’oposició, tot allò que ens han dit i ens han promès. I que les promeses no esdevinguin una quimera.

Es l’hora dels ciutadans. De tots els ciutadans. Dels polítics. Dels regidors. Dels que repeteixen. Dels que acaben d’arribar. Dels nous i dels vells. Però, per damunt de tot, és també l’hora de la societat civil –vella i nova– que reclama, ara més que mai, el seu protagonisme.

Tothom a escena! Tothom als seus llocs!

Atenció! Silenci! Acció! Es roda!

Publicat a El 9 Nou, el 29 de maig de 1995