El sabadellenc Eix Macià no acaba ben bé de trobar la seva mesura exacta. I les notícies entorn el seu futur comercial s’encadenen dia rere dia. Per exemple, l’edifici Les Torres va tardar en trobar una destinació que omplis el singular gratacels de continguts; el centre comercial Paddock li va costar d’arrencar i fer-se un forat enmig de l’oferta comercial de la zona i l’altre centre comercial de l’Eix, situat al costat de la Plaça de Catalunya, sembla gafat si ens atenem als avatars que el venen envoltant des de molt abans de la seva inauguració.

Al costat de les incerteses i dels dubtes però, un determinat tipus d’establiment es troba en una bona situació emergent i a punt de fer l’agost. Es tracta dels negocis del sector de la restauració que omplen la moderna avinguda sabadellenca encarregada de donar fesonomia al “Laberint d’ombres” de la tevetrés. L’Eix s’està mostrant d’aquesta manera, com la zona de restaurants ràpids, de bars i de terrasses de Sabadell per excel·lència. Més encara des que el cèntric Passeig de la Plaça Major ha quedat fora de circulació i ben marginat, arran els preàmbuls de les obres de rehabilitació del Mercat Central. Però com que no només de pa viu l’home, ara s’anuncia un nou i modern equipament vindrà a posar el contrapunt a tant bar i terrassa. Es tracta del Centre d’Estudis de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació, CESTIC per als amics.

Comptat i debatut, i la vista dels fets, ningú no podrà negar que, com a mínim, l’Eix Macià s’està mostrant com un pou d’idees… I de ben segur que mai no ha estat més ben emprada aquesta expressió…

Publicat a El 9 Nou, el 9 de juny de 1998