Sabadell és l’única ciutat de Catalunya que ha organitzar un cicle commemoratiu de la Gran Guerra amb una programació que conté més d’una vintena d’actes i activitats diverses promoguts per unes altres tantes entitats i institucions sabadellenques que no volien deixar passar l’oportunitat de l’efemèride per a reflexionar sobre els fets esdevinguts entre els anys 1914 i 1918.
El per què d’aquest cicle (coordinat per la Fundació Bosch i Cardellach) que s’inicià l’1 d’octubre i finalitzarà el 31 de gener de 2019, cal buscar-lo en el fet que la I Guerra Mundial va deixar una forta empremta a la ciutat, tant en quant als ordres polític i sindical, social i cultural (arts, música i esports) com econòmic, industrial i tecnològic, tal com ho han destacat els historiadors Josep Ma. Benaul, Esteve Deu, Rafael Luque i Montserrat Llonch en el decurs de l’acte acadèmic que ha tingut lloc aquest matí en el Saló principal del Gremi de Fabricants.
Prèviament, a les 11 en punt del matí, a l’estació dels FGC de Sabadell plaça Major, en un acte coordinat pel Sabadell Teatre Associació, s’ha teatralitzat la signatura de l’armistici que avui fa just cent anys es va fer a l’interior d’un vagó de tren al bosc de Compiègne al departament de l’Oise, regió dels Alts de França.
Podeu veure la programació de tot el cicle clicant sobre aquí mateix.
La seqüència fotogràfica que segueix ens permet veure com ha transcorregut la teatralització de la signatura de l’armistici en el que hi han pres part actors i actrius del Teatre del Sol, de la Joventut de la Faràndula i d’El Ciervo Teatre. Hi ha intervingut també la Societat Coral Estrella Daurada.
Molt estimat Joan Em va agradar molt l’acte de diumenge, i també el fet de la teva presentació –i direcció- i la presència del Lluís, cosí, fent fotos.
He repassat el programa d’actes, i veig que em vaig perdre la conferència del Borja de Riquer. L’editareu?
Molts petons