Dies difícils per la nostra família materna dels Mauri-Gallifa. Si fa unes setmanes ens deixava a Vilafranca del Penedès la nostra tieta Mercè, ara han estat els dos cosins més joves del llinatge, la Montse Sallés Mauri i el Ramon Mauri Collell, els que en ben poques hores de diferència ens han deixat. Amb ambdós vaig mantenir una especial relació per ser fills de les que jo sempre he qualificat com les meves dues altres mares (*). Amb el Ramon vaig conviure, en aquells ja llunyans anys d’infantesa, els dies d’estiu que jo passava a Vespella, a ‘casa de l’àvia de Vic’. Ell era molt petit, però amb els seus germans i germanes ens entreteníem amb uns jocs i trapelleries que avui se’m han tornat a fer molt presents. Amb la Montse vàrem compartir nombrosos moments al llarg de la seva vida, i no només pel fet de viure a Sabadell i per la relació que mantenim els Brunet-Mauri i els Sallés-Mauri, sinó que, sobretot, per ser com ella ha estat sempre: una persona disposada, afable i amable que darrera seu ens deixa un buit que ens serà impossible d’omplir. Que descansin en pau! Us trobarem a faltar!


(*) Veure A les meves altres dues mares