Els veïns del sabadellenc barri de Gràcia estan preocupats pel fet que el tranquil nucli urbà de durant el dia, es transforma radicalment les nits dels caps de setmana. No és fàcil resoldre ara el contenciós generat entre la “moguda” i els interessos dels veïns del barri. Tampoc trobar la solució que satisfaci a veïns i a establiments que basen el seu negoci en la captació de clients, de gent jove. De fet, la situació que pateix el barri de Gràcia és el resultat, d’una banda, de la manca de previsió de l’ajuntament que, quan tocava, no va avaluar els riscos que la concentració de bars i de discoteques a la zona hermètica comportava, i, de l’altra, de la disbauxa que en matèria d’oci nocturn s’han anat implantant arreu.

La suma d’ambdós factors, ha comportat que la zona industrial del barri de Gràcia afectada per la crisi de fa uns anys s’hagi reciclat, en part, en sector de macrolocals i en centre de la “moguda” sabadellenca; una “moguda” que amb el pas del temps ha anat adquirint anomenada, captant una creixent afluència d’un públic no sempre respectuós ni amb el paisatge ni amb el paisanatge.

Comptat i debatut, el nus del problema rau ara en els interessos que planen sobre l’àrea de la “moguda” sabadellenca i en la tímida voluntat de les administracions –l’autonòmica primer, però també la local– a l’hora de posar-se a la feina i de fer que, també en la zona hermètica, no s’ultrapassin els límits que les normes de respecte, de convivència i de seguretat ciutadana estableixen.

Publicat a El 9 Nou, el 30 de novembre de 2000