Fotografia de família presidida per l’alcaldessa Marta Farrés i el president de Vàlua, Ricard Rodríguez, feta després de la signatura del document d’intencions entre l’Ajuntament de Sabadell i l’Associació Plataforma Vàlua.

Hi ha dies especials en els quals les emocions estan a l’ordre dia. Ahir va ser-ne un d’aquests. I és que el jorn començà al matí amb la culminació del treball que durant cinc anys hem portat a terme un grup d’entitats sabadellenques del tercer sector social, que ens ha conduït fins a la constitució de l’Associació de la Plataforma Vàlua que agrupa a 25 entitats.  Comença, a partir d’ara, una nova etapa de la Plataforma, etapa que, d’una banda, ha de contribuir a enfortir les entitats que en formem part, a conèixer-nos millor, a establir sinergies entre nosaltres i, sobretot, a prestar una millor atenció i servei a les persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. Els reptes que tenim al davant són copiosos i els anirem superant de la mateixa manera que hem anat superant els que fins ara se’ns han anat plantejant. I de l’altra, ha de servir per enfortir la relació de l’Associació amb les administracions en el marc de la co-governabilitat i de la co-responsabilitat que sempre hauria de presidir la nostra acció social.

Les emocions, però, havien de continuar a la tarda amb la trobada que en ocasió de la jubilació de l’Emília Bordoy, tinguérem un grup de persones politècniques convocades pels rectors estats de la UPC, Jaume Pagès i Antoni Giró, amb els quals l’Emília havia treballat des de les diverses responsabilitats que en cada moment li foren confiades. Va ser un acte entranyable durant el qual afloraren –com sol passar en aquest tipus de trobades– records a dojo. L’Emília, amb qui jo vaig tenir la sort de compartit vuit anys de feina, va ser una excel·lent companya de treball. M’atreveixo a escriure que fins i tot va ser la millor companya de treball que vaig arribar a tenir al llarg de tota la meva vida professional. Molta sort, Emília, en aquesta nova etapa vital que ara comences…!