Resa la dita que a qui no vol cols, dos plats! D’aquesta manera, quan el golf de Torrebonica i de Can Bon Vilar continua ocupant espais en els diaris, la possibilitat d’una nova instal•lació golfística plana sobre una altra zona de la comarca del Vallès Occidental i promet esdevenir renovat assumpte de polèmica i de debat públic entorn qüestions relacionades amb els dèficits en matèria d’ordenació territorial. A Bellaterra, prop d’on s’aixequen les instal•lacions de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Club Bellaterra està interessat en promoure el projecte Parc de l’Esport, el qual contempla la construcció d’un camp de golf. Segons assegura l’oposició al projecte, que encapçala l’associació Bellaterra Natura, cas que la iniciativa prosperés, significaria, d’entrada, la mort de 2.400 arbres i la destrucció del Torrent de Can Domènech, el qual s’hauria de cobrir amb més de 465 mil metres cúbics de terra.

Resa una altra dita que gat escaldat de l’aigua calenta fuig. Per això mateix, hi ha qui en només sentir a parlar de la possibilitat d’aquest nou camp de golf al Vallès Occidental, se li han posat els pèls de punta.

Sorprèn la febre golfística que a la nostra comarca s’ha desencadenat. I sorprèn més encara que en una àrea com la nostra, en la qual els recursos hídrics són més aviats escassos, iniciatives d’aquesta mena tinguin tan predicament. ¿No serà, com apuntava un veí de columna no fa massa dies, que el mal de les vaques boges està fent estralls i no ens n’adonem?

Publicat a El 9 Nou, el 14 de desembre de 2000