Una de les causes que es troben darrera massa dels accidents de trànsit és l’alcohol que alguns conductors ingereixen abans de posar-se davant del volant. Les xifres d’accidents de trànsit –i les víctimes que aquests accidents fan– no admeten matisos ni justificacions de cap mena i obliguen a que siguin adoptades totes les mesures per tal de conscienciejar als conductors del risc que suposa conduir després d’haver ingerit alcohol. I no solament per a ells mateixos sinó per a la resta de conductors i usuaris de les vies públiques.

D’aquesta manera, els controls que d’alcoholemia en conductors és una mesura necessària encara que no suficient a l’hora de prevenir els nefastos efectes d’una copa de més en un moment inadequat. I és que hi ha conductors que es vanaglorien del fet que a ells l’alcohol no els afecta o fins i tot asseguren no haver begut després d’haver pres més copes del compte i es sorprenen quan en un control d’alcoholemia o després de patir un accident donen positiu.

Una informació recollida per El 9 Punt dilluns passat explicava que els Mossos d’Esquadra havien efectuat un total de trenta-sis controls d’alcoholemia en la N-150 la nit de dissabte a diumenge. La informació destacava el fet que en “només dos” casos els conductors donaren positiu. Que fossin dos els conductors que donessin positiu hauria de ser altament preocupant. I és que amb això de la conducció i de l’alcohol no podem ni hem de ser tolerants… Ens hi va molt! Només cal comprovar cada cap de setmana les víctimes mortals que el trànsit es cobra.

Publicat a El 9 Punt, el 25 de juliol de 2002