Ens ha tocat viure un altre cap de setmana tràgic a la nostra comarca. En aquesta ocasió, dos membres dels Castellers de Terrassa van perdre la vida la tarda de dissabte passat a la carretera de Terrassa a Rubí, al seu pas pel terme municipal de Sant Quirze del Vallès. La causa de l’accident, una esbojarrada cursa entre dos vehicles els conductors dels quals havien pres una carretera interurbana per un circuit de carreres. Segons les informacions, els conductors d’ambdós vehicles van donar-se a la fuga després de provocar l’accident, a despit que després van ser localitzats. El del vehicle que va ocasionar el doblement mortal accident, va donar positiu en la prova d’alcoholemia i una vegada posat a disposició judicial va ser deixat en llibertat amb càrrecs per conducció temerària.

Una història que, amb formats i resultats semblants, s’esdevé massa sovint en les carreteres. Una història en la qual el responsable directe de l’accident, és deixat en llibertat en l’espera que després d’un judici li siguin aplicades unes sancions que, per fortes i elevades que siguin, mai no tenen parangó amb el dany que ha causat.

Si no canviem el xip i no es decideix actuar contundentment contra els conductors que se salten pel folro lleis i reglaments, el degoteig de ferits i de víctimes causats per accidents de trànsit no disminuirà. No n’hi ha prou amb campanyes més o menys tràgiques a la televisió. Cal que els que provoquen accidents paguin la seva temeritat d’una manera exemplar.

Publicat a El 9 Nou, el 6 de setembre de 2001