Sembla que Ajuntament de Sabadell i els veïns del barri de Gràcia s’han decidit per buscar vies d’entesa amb relació amb el conflicte que aquests darrers mantenen des de fa temps amb la Zona Hermètica. Si les converses prosperen, serà senyal que s’ha començat a posar sensatesa a l’hora d’acarar els problemes que el funcionament de la Zona Hermètica genera damunt el barri de Gràcia. De ben segur que la millor solució, tant per als uns –els veïns de Gràcia– com per als altres –els que es guanyen les garrofes amb els establiments que gestionen a la Zona Hermètica–, seria procedir al trasllat de l’àrea d’establiments musicals i de bars a una altre indret de la ciutat en el qual no causés molèsties a ningú. Però això, ara com ara, no sembla ni probable ni tampoc possible.

De moment, l’Ajuntament s’ha compromès davant els veïns a adoptar unes primeres mesures de xoc de manera immediata. D’una banda augmentant la vigilància preventiva; de l’altra, habilitant unes 300 places d’aparcament noves. Unes mesures que malgrat no resoldran del tot les moltes molèsties que els veïns del barri de Gràcia pateixen, possiblement les reduiran.

Sigui com sigui, que graciencs i ajuntament hagin iniciat el diàleg, és cosa bona. I encara ho seria més que d’aquest diàleg se’n derivés que la pau ciutadana tornés al barri de Gràcia; una pau, que tot cal dir-ho, és vulnerada per uns pocs brètols sense escrúpols pels quals la convivència i el comportament cívic són valors que no han format mai part del seu comportament personal i col•lectiu.

Publicat a El 9 Punt, el 3 de gener de 2002